По традиция, град Враца оживява през септември месец с най-големият и дългоочакван събитие в региона – Врачанския есенен панаир. Тази година събитието обещава още по-голямо културно разнообразие и забавление за всички посетители. От 14 до 19 септември, градът ще бъде домакин на множество интересни събития и изненади за млади и стари.

Гастрономични изкушения: „Вкусна България“

В този празничен период, панаирът предлага не само културни и развлекателни събития, но и възможността да се насладите на българска кухня в нейната най-вкусна форма. Щандът с мотото „Вкусна България“ ще ви предостави възможността да опитате ястия, характерни за врачанския край – лютики, качамак, пърленки и питки. Тези вкусотии ще бъдат приготвени от майсторки от читалищата в селата Челопек, Паволче, Згориград и Чирен. Всичко това ще бъде поднесено на фона на жива фолклорна музика, което ще направи вашето хранене още по-вкусно и аутентично.

Туризмът на фокус: Трансгранично изложение

През панаирните дни, възможностите на туризма в региона ще бъдат подчертани чрез трансгранично изложение, организирано от търговско-промишлената палата. Това събитие ще представи богатството на природата, историята и културата на Враца и близките региони, които се простира до границите на България.
Забавления за всички: Атракции и сергии
Гостите и жителите на Враца също ще бъдат изобилно насладени на атракции, предоставяни от панаира. Освен културните изживявания, събитието предлага разнообразни атракциони и забавления. За най-малките посетители ще има множество сергии с лакомства и играчки, гарантиращи добро настроение.

Музикален фестивал: Звук и емоции

Музикалният фестивал е съществена част от Врачанския есенен панаир. Тази година ще бъдем свидетели на концертите на известни изпълнители. На 14 септември, вокалистът на Rainbow – Рони Ромеро, ще разтърси сцената пред стадион „Христо Ботев“. На следващия ден, за първия учебен ден, Тома Здравков, победителят във втория сезон на Music Idol, ще направи музикално шоу. След това, на 16 септември, градът ще се потопи в музикалното предизвикателство за двойки. Програмата продължава с интересни изненади, предоставени от екипа на Младежкия център.

Завършек на празничната програма: Голямото надяждане

Поради големия интерес към този празник, Община Враца организира и съпътстваща програма. За финал, на 19 септември, ще се проведе голямото надяждане с диня и надпиване с бира. Това е чудесен начин да се завърши още един незабравим Врачански есенен панаир.

Всички посетители са поканени да се насладят на тази богата културна програма и да се потопят в атмосферата на празника, който съчетава в себе си вкус, музика и забавление. Враца е готова да посрещне своите гости и да ги очарова с богатството си от традиции и забавления. Не пропускайте Врачанския есенен панаир и се насладете на всичко, което градът и регионът могат да предложат.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads