Сдружението „Наследство Хисаря“ и Общината на град Хисаря с гордост обявяват предстоящия Събор „Хайдут Генчо“ за 2023 година, който ще се проведе в периода от 22-ри до 24-ти септември в кв. „Момина баня“, в живописната местност „Дюлите“.

Съборът „Хайдут Генчо“ е събитие, което се провежда с голяма страст и преданост към българското културно наследство и историята на Хисаря. Тази година ще бъде особено специална, като ще събере бележити творци и носители на българската култура, фолклорни дейци и страстни любители на историческите възстановки.

На 22 септември 2023 година, от 14:00 часа, Съборът „Хайдут Генчо“ ще стартира със зрелищното събитие „Извор на везба“. Това ще бъде идеалната възможност за посетителите да се потопят в богатството на автентичните български носии и оръжия. Изложението ще представи уникални експонати от етнографски музеи и колекционери от цялата страна, които са запазили историческите корени и традиции на българския народ.

Съборът „Хайдут Генчо“ има за цел да покаже богатството и разнообразието на българската култура и наследство, като събира хора, които го обичат и го пазят. Това е възможността да се насладите на красотата на българската традиция и да научите повече за историята на Хисаря и региона.

Заповядайте на Събор „Хайдут Генчо“ на 22 септември и се насладете на магията на българската култура, запазена жива в Хисаря. Уикенда ще бъде изпълнен със срещи със забележителни хора, творци и ентусиасти, които споделят общата страст към българското наследство и традиции.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads