За първи път в България, на 29-ти септември (петък) и 30-ти септември (събота), площад „Славейков“ става домакин на BOOK BAR – едно уникално събитие, част от програмата на Musagena New Vibes Festival. В този уютен и приятен кът ще имате възможността да срещнете и разговаряте с някои от най-обичаните и актуални писатели в България.

Албена Танева и Илиян Любомиров ще бъдат водещите, които ще направят хвърчащи кратки интервюта на живо с авторите. И ако сте любители на добрата литература, събитието просто не може да липсва от вашата програма. Вижте кои са някои от звездите, които ще засияят на сцената на BOOK BAR:

Георги Бърдаров – Този мултифункционален талант е писател, преподавател по демография и етнорелигиозни конфликти и заместник-декан на Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Неговият дебютен роман „Аз още броя дните“ продължава да е абсолютен бестселър вече 7 години, а вторият му роман „Absolvo te“ му носи Европейската награда за литература за 2021 година. Сред другите му произведения са „До последната минута“ и „Moja Bogda Sna“. Георги Бърдаров съчетава историята на футбола с силата на човешкия дух в своите разкази.

Иван Шишиев – Завършил Семинарията и Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Иван е изследовател на красотата на София. През 2015 г. създава страницата „Етюд-и-те на София“, което днес е най-успешният български фотографски проект с над 300 000 последователи във Facebook и Instagram. Той е автор на три книги, като последната му „Етюдите на София: 24 часа“ излезе от печат преди броени дни.

Жюстин Томс – Никой не разбира онлайн медиите по-добре от Жюстин Томс. Тя е преподавател и автор на множество книги, свързани с дигиталната комуникация и онлайн маркетинга, както и на брилянтния роман „Clair de Lune“. Не само че пише, тя обича да чете книги и да се наслаждава на качествени филми. Рисуването също е сред страстите й.

Бюрхан Керим – Този артистичен гений съчетава театър и литература в омагьосващ взрив. Завършил актьорство за драматичен театър и режисура в сценичните изкуства в НАТФИЗ, Бюрхан е носител на Наградата за полет над изкуството „Стоян Камбарев“ за 2022 година. Неговият дебютен роман „Лавандуловото момче“ спечели Наградата „Южна пролет“ за 2023 година в раздел „Проза“ и беше номиниран за престижната литературна награда „Елиас Канети“. Писателството му прониква дълбоко в най-скритите кътчета на душата и пресича границите между съня и реалността.

Мария Донева – С Мария Донева завършваме този литературен маратон. Тя е автор на близо 20 книги за деца и възрастни, а нейните стихове и преводи оставят отпечатък в сърцата на хиляди читатели. Мария е страстен читател и нейният блог съхранява стотици рецензии на съвременни литературни съкровища. Нейната любов към театъра я води до позицията на драматург в ДТ „Гео Милев“ – Стара Загора.

На BOOK BAR вие не само ще можете да се насладите на преживяването на по чаша хубаво питие, но и да закупите вашите любими книги на преференциална цена. Събитието предоставя възможността да слушате интересни разговори, да вземете автограф или просто да поговорите с авторите, които създават магията на думите.

Не пропускайте тази уникална възможност да се сближите с литературните звезди на момента. Събитието на BOOK BAR на Musagena New Vibes Festival ще се състои в събота, 30-ти септември, от 18:00 до 20:00 часа. Специалните гости Георги Бърдаров, Иван Шишиев, Жюстин Томс, Бюрхан Керим и Мария Донева ще ви очароват със своите умения и творчество.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook