На 6 септември (сряда), жителите и гостите на град Велико Търново ще имат уникалната възможност да се потопят в историческата дълбочина на едно от най-значимите събития за българския народ – съединението на Източна Румелия с Княжество България.

На този специален ден, от 20:30 часа, площад „Цар Асен“ I ще се превърне в сцена за великолепен спектакъл с името „Царевград Търнов – звук и светлина“. Това събитие ще съчетае изкуствата на звука и светлината, за да пренесе зрителите в различни периоди на българската история.

Съединението на Източна Румелия с Княжество България е значима стъпка в историческия процес на формиране на днешната ни родина. През 1885 година се осъществява този акт на единство, който поставя началото на по-нататъшния път към съвременната ни държава.

Възползвайки се от съвременните възможности на технологиите, спектакълът „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще разкрие историята на този период чрез мултимедийни проекции върху архитектурните символи на града. Присъстващите ще бъдат потопени в визуален свят, в който миналото се оживява пред техните очи.

Събитието е планирано за 6 септември 2023 година, сряда, и започва точно в 20:30 часа. Входът за спектакъла е свободен, давайки възможност на всички желаещи да се насладят на тази уникална постановка.

Поканете свои приятели и семейства и заедно отпразнувайте този важен момент от нашата история.

Съединението на Източна Румелия с Княжество България остава значима стъпка в нашия път към една по-силна и обединена нация. Нека заедно отдадем почит на тази част от нашата история, като се потопим в изключителния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Вижте и изживейте миналото през нови очи и се пренесете в един увлекателен хроник на нашите корени.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads