Тунис, разположен между Алжир и Либия, е една от новите най-предпочитани дестинации в Северна Африка. Тази държава не само че разполага с изобилие от разнообразни пейзажи и културно наследство, но и играе ключова роля в историята на Арабския свят.

Най-привлекателното нещо за Тунис са неговите красиви и чисти води на Средиземно море, които обгръщат бреговете му. Магията на Тунис е непрестанно сменящите се пейзажи на пустинята Сахара. Не може да останете равнодушни пред очарованието, което предлага тази страна. Големите резорти с първокласни all-inclusive пакети гарантират, че престоят ви ще бъде незабравим. Един от най-предпочитаните и „най-младият“ тунизийски курорт е Хамамет. Хотелите в Сус и Монастир също са на високо ниво.

Ако посетите Тунис, определено трябва да опитате тунизийското вино и „буха“ – местна ракия, подобна на българската. Хотелите в Тунис предлагат много забавления за цялото семейство, вкусна европейска и арабска кухня и прекрасни плажове. Въпреки чудесните условия в хотелите, не пропускайте възможността да изследвате и други части от Тунис.

Започнете с посещение на столицата Тунис, където можете да се насладите на стария град – медината и музея Брадо, който съхранява уникални мозайки. Разходете се из уличките на медината и се потопете в богатата история на това място. След това се отправете към руините на Картаген – най-големият противник на Римската империя и се оставете завладяни от величието им.

Сиди бу Саид е едно уникално градче в бяло и синьо, което вдъхновява много поети и художници. То напомня на атмосферата на любимия гръцки остров Санторини. Поемете се към Сахара за двудневно приключение – възможността да прекосите над 1000 км от тунизийската територия и да се насладите на всеки момент от него. Там можете да яздите на камили, да правите сафари с джипове из пясъчното море на Тунис и да се потопите в магията на пустинята. Не пропускайте да посетите оазиса Чебика, който се простира на няколко километра, след като се оставите зад най-големия шот и се надявате да видите мираж.

Матмата и Ксур са места, които ще впечатлят феновете на „Междузвездни войни“. Тези места са се превърнали в най-любимите места от Тунис. Особено впечатляваща е Ел Джем със своя амфитеатър, който може да се сравни с Колизеума в Рим. Това е място, където се снимаше хитовият филм „Гладиаторът“. Влезте в арената, където са се провеждали ожесточени битки между гладиаторите и животните, разходете се из подземните им клетки или се насладете на гледката от ложите.

Също така, не забравяйте да посетите берберските селища и да се запознаете отблизо с техния начин на живот и култура. За любителите на нощния живот, Сус разполага със страхотни клубове, където можете да се забавлявате. А ако сте фенове на пазаруването, Кайруан е най-подходящото място за вас.
Тунис е разположен в топлата зона на умерения климат, като северната част има средиземноморски климат с мека, дъждовна зима и горещо, сухо лято. На юг климатът се променя към полупустинен в степите и към пустинен в крайния юг. Влиянието на Сахара води до появата на сезонен горещ и силен вятър от юг, който може да изсуши растителността.

Населението на Тунис е предимно арабско-берберско, като страната предлага разнообразие от културни и художествени влияния от различни исторически периоди. Много от ястията в туниския кулинарен репертоар се подсилват с щедри дози хариса – опияняваща смес от люти чушки, чесън, кимион и сол, която се използва като подправка. Тунис е наричан „калейдоскоп“ на Северна Африка, предлагайки разнообразие от плажове, пустини, суки и търговски центрове.

Посещението на Тунис е като връщане в историята, където можете не само да видите, но и да усетите богатството на културата и изкуството от различни периоди. Тази прекрасна дестинация, където старото и новото съжителстват в пълна хармония, предлага неповторимо житейско преживяване.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook