Балчик е един от най-красивите крайбрежни градове на България, разположен в Североизточна част на страната, на брега на Черно море и само на 40 километра разстояние от град Варна. Той се превръща в истинска магнетична точка за туристи от цял свят, привличайки ги със своята богата история, впечатляваща архитектура и невероятна природа.

Една от най-забележителните атракции в Балчик е дворецът на румънската кралица Мария. Това е изключително величествена сграда, издигаща се над брега на морето и предлагаща изумителна гледка към околната местност. Палатата е известна със своите ботанически градини, които са най-големите в Балканския регион. При посещението си в Балчик не пропускайте възможността да се насладите на тази прекрасна зелена зона, която предлага уникални растителни видове и красиви панорами.

Освен двореца и ботаническата градина, в Балчик има и храм на Богинята майка Кибела. Този свещен храм е символ на женската божественост и е място за духовно възстановяване и пречистване. Посещението на храма може да ви помогне да се отпуснете и заредите с енергия от околната природа.

През лятото Балчик се превръща в истинска културна столица на Северното черноморие, като приема творци от цял свят. Фестивалите се преливат в града и обогатяват богатото му културно наследство, което е отпечатано от седемте цивилизации, които са оставили своя след в този район.

Един от най-значимите фестивали в Балчик е международният хоров фестивал „Черноморски звуци“. Този фестивал е посветен на песента, морето, хармонията, красотата и приятелството. След трудните времена на пандемията, той се завръща отново, за да събере на една сцена хорови състави от България, Полша, Нидерландия, Словакия и Израел. Певци и диригенти от различни нации ще се съберат, готови да споделят своите опити и да създадат музикална вълна, която ще обвие всички присъстващи.

Жителите и гостите на Балчик ще имат възможността да се насладят на изпълненията на хоровите състави на открити и закрити сцени. Откриването на фестивала ще се състои на 7 юни в 19 часа на сцената „Нимфеум“ в Културния център „Двореца“, където ще се изнесе първият фестивален концерт. Галаконцертът и връчването на наградите ще се проведат на 11 юни от 18 часа на площад „21 септември“. Организаторите предвиждат и пряко излъчване на концертите в интернет, за да се насладят и почитателите на хоровата музика, които не могат да присъстват на място.

Балчик се утвърждава като една от най-изящните перли на черноморския бряг на България. Комбинацията от красива природа, историческо наследство и културни събития прави града магнетично място за посещение. Не пропускайте възможността да откриете красотата на Балчик и да се потопите в неговата уникална атмосфера.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook