„ABBA“ няма да се събере на „Евровизия“ през следващата година, обявиха Björn Ulvaeus и Benny Andersson от групата, според съобщение на агенция Ройтерс. Швеция ще бъде домакин на песенния конкурс, след като спечели тазгодишното издание на „Евровизия“.

През 2024 година се навършват 50 години откакто „ABBA“ спечелиха конкурса с песента „Waterloo“. Въпреки това, групата няма да се възсъедини на сцената на „Евровизия“. Björn Ulvaeus заяви: „Аз не искам да го правя и ако аз не искам, и те не искат. При нас четиримата е така – ако някой каже ‘не’, значи е ‘не'“. Benny Andersson допълни, че могат да празнуват 50-годишнината на „ABBA“ без да излизат на сцената.
Те също така отбелязаха, че няма да се появят на сцената заедно с бившите членове на „ABBA“ Anni-Frid Lyngstad и Agnetha Fältskog. Въпреки това, тази новина няма да намали вълнението и очакванията на феновете на групата.

„ABBA“ е била основана през 1972 година и е спечелила множество фенове по целия свят след победата си на „Евровизия“ през 1974 година с песента „Waterloo“. Те са известни с хитове като „Dancing Queen“ и „Fernando“. В началото на 80-те години групата се разделя, но и до днес остава една от най-успешните и популярни групи в музикалната индустрия. Продажбите на техните записи достигат 385 милиона копия.

През миналата година „ABBA“ направи концерт в Лондон с помощта на дигитални аватари – визуални версии на членовете на групата от 70-те години. Този концерт бе изключително популярен и посрещнат с възторг от почитателите на „ABBA“.

Въпреки че феновете ще се разочароват, че „ABBA“ няма да се събере на „Евровизия“ през следващата година, те все още могат да се радват на легендарните хитове на групата и на различните начини, по които „ABBA“ продължава да бъде важна и вдъхновяваща в музикалния свят.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook