За поредна година благотворителната кампания „Да пренесем доброто с хорото“ е готова да сътвори чудото на българския фолклор в реалността. В началото на юни стотици хороигралци ще танцуват в град Русе, за да насочат внимание към изграждането на площадка със спортни съоръжения за деца в неравностойно положение.

Инициативата на школа по български народни хора „Еремия“ град София, ще бъде реализирана в партньорство с най-голямата танцова школа в града „Играорци Русе“ с ръководител г-н Богдан Донев. Събитието се организира под егидата на кмета на Община Русе – г-н Пенчо Милков. Стремежът им е да запалят искрата в стотици, в подкрепа на кауза, превръщаща града им в по-красиво и смислено място.

До момента „Еремия“ са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с Клуб “Северняците” с ръководител г-н Джейлян Демирев. събират над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в гр. Плевен.

На ход е Русе, когато на 10 юни, от 12:00 ч., танцьорите от „Еремия“ ще пристигнат в града, за да извият хоро с танцьорите от “Играорци Русе” на площада пред Общината. Мисията този път е: изграждането на площадка със спортни уреди в Младежкия парк за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

Благодарение на енергията на българското хоро и магичния заряд, които то носи, се очаква над 600 души от двете школи да се хванат на хорото, в търсене на съмишленици и средства в името на благородната кауза.

„Време е „еремийци“ да извият ново хоро с мисия: мисия за равностоен живот – казват танцьорите от „Еремия“ и основателят на школата Ивайло Георгиев – На 10 юни, от 12:00 ч. очакваме всички притежатели на добри сърца от гр. Русе и околността да се хванат за ръце в ритъма на българския танц, за да пренесат доброто с хорото!“

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook