Британският народ стои до Украйна по време на тазгодишния песенен конкурс „Евровизия“. Организаторите на инициативата „HelpUkraineSong“ са пуснали кампания за провеждане на най-голямото физическо и виртуално музикално изпълнение в света, като целта е да се изрази солидарност с Украйна. Кампанията ще обедини хорове, музиканти и широката общественост преди големия финал на конкурса на 13 май, като те ще изпълнят и качат онлайн версия на песента „With A Little Help From My Friends“ на „Бийтълс“.

Партньори на кампанията са платформата за набиране на средства „United 24“ на президента на Украйна Володимир Зеленски, благотворителната организация в подкрепа на деца „War Chil“ и Министерството на културата в Киев. Кампанията „се разшири и наистина е фантастично, че се обединихме с организации и институции в Украйна, те са много ентусиазирани“, казва организаторката на кампанията Валери Баундс.

Музеят в Ливърпул ще организира флашмоб на 13 май по обяд, към който едновременно ще се присъединят известни британски забележителности, сред които Лондонското око, кулата Блекпул и замъкът Уоруик, както и подобни атракции от цял свят. Ливърпул ще бъде домакин на „Евровизия“ тази година от името на последния победител Украйна, тъй като Киев няма възможност да организира конкурса заради руското нашествие.

Идеята за най-голямото музикално изпълнение в подкрепа на Украйна е на 47-годишната Валери Баундс, която е съоснователка и ръководителка на творческа агенция в Ливърпул. Тя е решила да използва своята любов към музиката и да събере световноизвестни музиканти заедно, с цел да изразят подкрепата си към Украйна. Това не е първият път, когато тя организира подобно събитие – в миналото тя вече е събрала известни музиканти, за да подкрепят други благотворителни каузи.

Това музикално изпълнение ще се проведе на 21 май 2023 година на мястото, където е било проведено и последното финално изпълнение на The Beatles. Очаква се да има голямо участие от страна на световноизвестни музиканти, като някои от тях вече са потвърдили участието си, а други все още се обмислят. Парите, събрани от събитието, ще бъдат дарени на организации, които подпомагат хората в Украйна в техния борба за свобода и демокрация. Това ще бъде едно музикално събитие, което ще остане в историята и което ще докаже силата на музиката да обединява хората в една кауза.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook