Вече традиционните летни лагери за деца и тийнейджъри в красива местност в Павел баня, организирани от “Изкуството да живееш”, доказано помагат на подрастващите да са по-дружелюбни, заредени, самоуверени и със способност да изграждат здравословни навици. Това лято събитието се провежда межди 6-ти юли и 26-ти август.

Целта на лагерите е да направи свитите в себе си и срамежливи деца, по-отворени и динамични, а по-агресивните и буйни деца, по-чувствителни и осъзнати. Успехът на лагерите се състои в изграждането на деца, които не губят своята усмивка и дух в трудните ситуации.

Активностите, които са заложени, имат за цел да откъсат децата от неблагоприятно въздействие на електронните устройства като същевременно им помагат да развият човешки ценности като емпатия, самоувереност, поемане на отговорност и развиване на емоционална интелигентност. През целия ден са включени упражнения, динамични игри, забавление с музика и танци, творчески дейности. Всички те се водят от специално обучени и квалифицирани инструктори на “Изкуството да живееш”, както и от един възрастен обучен асистент на всеки пет деца с цел да се обърне индивидуално внимание на всяко дете.

След участие в такава ползотворна и динамична среда, в която се обръща внимание на всеки детайл, включително и на здравословното хранене, участниците са много по-устойчиви психически на емоционалните предизвикателства в живота, са по-отговорни, по-усмихнати, осъзнати, превъзмогнали хиперактивност, срамежливост и неувереност в поведението, както и създали общност от приятели и близки.

“Изкуството да живееш” е образователна и хуманитарна организация, основана 1981 с идеална цел, която провежда програми в 155 страни на 6 континента. Като неправителствена “Изкуството да живееш” провежда образователни програми за самоусъвършенстване, които предлагат техники за освобождаване от стрес, подобряване на здравето, концентрацията и паметта, повишаване на съзнанието и постигане на хармонични отношения между хората.

В допълнение към тези програми, предлагани в световен мащаб, ‘Изкуството да живееш’, в сътрудничество с Международната асоциация за човешки ценности (IAHV), успешно реализират много хуманитарни проекти и инициативи, включително програми за разрешаване на конфликти, помощ при бедствия, устойчиво развитие на селските райони, дейности в подкрепа на жените, рехабилитация на затворници, образование за всички и устойчивост на околната среда.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook