Регионалната библиотека на Бургас се готви да посрещне любителите на книгите и киното с богата програма през май месец. От 5 май ще започнат прожекциите на култовия филм на режисьора и сценариста Владислав Лаков, „Книга за хората“. Филмът разказва за съдбата на един библиотекар, който разполага с невероятни знания и способности, но преживява сериозни лични и професионални проблеми.

Още едно заглавие от българска продукция ще бъде представено – „10 метра и нещо“. Филмът разкрива мрачната страна на писменото слово, изразена в безмилостна бюрократична машина, срещу която се изправя един пострадал на работното си място работник. Прожекциите ще включват и филми от САЩ, Русия, Израел и Канада.

На 12 май, в рубриката „Ретро кино“ на Библиотеката, ще бъде представен филм с участието на Елвис Пресли. Лентата отразява участията на Краля на рока в най-големите му концерти и филмови продукции.
На 19 май предстои „Късо кино с ритъм в Бургас“. Програмата ще представи един невиждан танц на музика с игрално кино, анимация и документалистика. Героите ще бъдат Теодора-Косара Поповарежисьор и съсценарист на „Танда“, и Бисер Джонев – режисьор и сценарист на „Дишай“.

„Дишай“ е филм, който ни отвежда в света на млад барман, на когото се налага да изживее няколко дни от живота си без способността да говори, след като чудата хармоника се залепва здраво за устните му и звуците стават единствения начин за комуникация със света.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook