На 13 октомври, в Зала 1 на НДК ще се проведе едно от най-големите музикални събития на културния афиш на 2023 г. Легендарната българска рок група Б.Т.Р. ще отбележи 30-годишнината си с един голям концерт, съвместно със симфоничния оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново, под диригентската палка на Георги Патриков.

За първи път почитателите на Б.Т.Р. ще имат възможността да чуят песните от 30-годишната история на групата в нови аранжименти, адаптирани за рок група и симфоничен оркестър. Идеята идва след успешното съвместно турне на бандата и симфоничния оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново „Мюзикъл и Рок“ през 2022-23 г.

Б.Т.Р. е една от най-успешните български рок групи през последните десетилетия и е именно тази група, която е популяризирала рок музиката в България. Основана през 1983 г., Б.Т.Р. има богата история и невероятна енергия, която винаги е успявала да впечатли феновете на жанра.

Този грандиозен концерт ще бъде единственото изпълнение на групата през 2023 г., което прави събитието още по-специално. Б.Т.Р. е известна с това, че представя не само качествена музика, но и невероятни концертни изживявания. Феновете на групата са свикнали да виждат енергични и зареждащи концерти, а този път ще имат възможността да изживеят нещо още по-специално и уникално.

В допълнение към групата Б.Т.Р., ще се присъединят симфоничният оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново и диригентът Георги Патриков. Оркестърът е известен с музикалните си интерпретации на класически и съвременни произведения и е работил с много известни български изпълнители и групи.

Заедно, Б.Т.Р. и симфоничният оркестър ще представят нови аранжименти на най-големите хитове на групата, които никога преди не са били изпълнявани на такава голяма сцена. Възможно е също така да бъдат изпълнени и някои от най-любимите песни на феновете, които обикновено не се изпълняват на концертите на Б.Т.Р.
Този концерт обещава да бъде един незабравим музикален опит за всички фенове на Б.Т.Р. и рок музиката като цяло. Следващата година ще бъде специална за Б.Т.Р. и ние с нетърпение очакваме да видим как групата ще отпразнува своята 30-годишнина. Ако сте фен на Б.Т.Р. или на рока, това е едно събитие, което не трябва да пропуснете. Бъдете готови за незабравим концерт и музикален опит, който ще ви остави без дъх.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook