Северното черноморие в България започва от пристанището на Варна към румънската граница. Крайбрежието е по-малко оживено. В град Каварна е приятно и спокойно място с дълъг градски плаж и богат природен резерват. Може да се изкачите до нос Чиракман, за да се насладите на прекрасна гледка към крайбрежието и да разгледате останките от византийската крепост Бизоне.

Между 30 юни и 1 юли в Каварна ще имате възможност да се потопите на една от най-интересните традиции в България. Вдъхновени от песента July Morning на Uriah Heep, хората се събират около лагерни огньове по плажовете на Черноморието, пускат музика и посрещат първия изгрев на месец юли.

Разходките по бреговата линия на природния резерват „Калиакра“, където се намира и нос Калиакра, за да наблюдавате богатия птичи свят на този район. Тук ще видите руините на цитадела от VIII век. А когато погледнете надолу пред вас се разкрива един от най-красивите плажове на цялото крайбрежие, сгушен в залива Болата, чийто тюркоазени води ярко контрастират с околните пясъчни скали.

В далечината може да зърнем прелестите на албанските плажове, простиращи се от пристанището Вльора на Адриатика до курорта Саранда на Йонийско море. Република Хърватия ни препоръчва да отседнем в тихото курортно селище Милна и да обиколим околностите с колело. А за Черна гора – да избягваме на всяка цена Будва и Котор в активния сезон и да се насочим към близкото градче Петровац с чудесните пясъчни плажове и приятни маршрути, следващи бреговата ивица.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook