Музикантът Боби Вълчев, негови почитатели и спонсори събраха 5 100 лв. и обезпечиха занимания по музикотерапия, два пъти седмично и за повече от година в дневен център „Св. Врач” в София.
На 18.12.2022 г. в City Mark Art Center в София се проведе благотворителен коледен джаз концерт, организиран от музиканта Боби Вълчев, чиято кауза беше да се съберат средства за занимания с музикотерапия за деца и младежи от дневен център „Св.Врач” в София.

Събраните средства от закупените билети, онлайн дарения и благотворителната кутия, са на стойност 5 100 лв. Те ще обезпечат занимания два пъти седмично за над година и половина.
Боби Вълчев сътвори истински спектакъл, заедно с басиста Димитър Сираков и барабаниста Стю Иванов.

Благородната кауза събра на една сцена талантливи млади таланти, сред които Жени Кринчева, Емилиян Бърдарски, Александър Вичев и специални гости от Пловдив стажантски състав на хор “Детска китка при ОДК – Пловдив”. Участниците вдигнаха публиката на крака както с познати коледни парчета, така и с неостаряващи джаз класики. Вечерта завърши с няколко емоционални дуета с чаровната Аглея Канева, която е член е на ансамбъл за ударни инструменти “Престо”. Занимава се с поп и джаз пеене от пет години като вече има много отличия от международни и национални музикални конкурси.

Каузата на коледния спектакъл беше подпомогната и от Лилия Недева, собственик на Luxury Trade, която ще продължи кампанията за набиране на средства и след днешния концерт. Тя прави комплимент от цената на всеки нейн продукт като разликата ще се насочва към центъра.

За да бъде лечението чрез музикотерапия ефективно, е нужно да се практикува регулярно – два пъти седмично. Необходимите средства за една година са 3 000 лв. Кампанията, която е позиционирана и подпомогната и от платформа за дарения – от platformata.bg, която ще продължи още няколко месеца.
Тя е доказано ефективна при деца с аутизъм, говорни проблеми, заекване и други състояния. Причината за това е, че речта има твърде много съвместими с музиката елементи: мелодия, ритъм, темпо, паузи. Музикотерапията помага и за развиване на сетивността.

Терапевтичният ефект се постига от усвояването на ритъма не само в движенията, но и в говора. Развива много центрове в мозъка и метроритмичното чувство.
Джаз изпълнителят Боби Вълчев от близо 14 години живее в Дубай, където развива успешна кариера, включително преподава музикални инструменти и пеене на деца. Сред учениците на джазмена има и деца с аутизъм, на които Боби Вълчев успява да помогне чрез творчеството и музиката си. Мечтата му е да се завърне у нас и да отвори собствена джаз школа. През 2021-ва година музикантът взе участие и в българското ТВ шоу „България търси талант”.
Наскоро Боби Вълчев получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на ОАЕ за принос към културата и образованието на Дубай.

Грабни сега италиански рийд дифузер от SELYNTA и ароматизирай дома си с чист и свеж мирис от природата.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook