Нещо ново и невиждано досега – фолклорен мюзикъл. Спектакълът „Готови Ѝ“ ще бъде представен премиерно на 29 ноември от 19 часа в зала 1 на НДК.
В ролите на пеещи танцьори и танцуващи певци и музиканти ще бъдат великолепните артисти от ансамбъл „Чинари“, трио “Булгарина“, група „Етнотикс“ и формация „Българи“. Сценарист, режисьор и хореограф на спектакъла е художественият ръководител на ансамбъл „Чинари“ Асен Павлов.
„Жанрово „Готови Ѝ“ е отвъд това, което сме виждали на сцената, когато стане дума за фолклорен танцов спектакъл“, разяснява той. – Реално това е мейкинг на създаването на един спектакъл. А мюзикълът дава друго ниво за разгръщане на таланта и сценичната изява на един артист.“
Идеята за фолклорния мюзикъл се появява с желанието на „Чинари“ да разкажат всичко, което имат като история, опит и въздействащи спектакли вече повече от 25 години – онова, което остава невидимо за публиката – емоциите, подготовката, усилената работа, усмивките, предизвикателствата, репетициите, вдъхновението, усърдието, удовлетворението.
„Готови Ѝ“ е разказ за спектакъла бекстейдж през съвременното звучене и усещане за фолклора като връзка с корените, но и с бъдещето в лицето на младите артисти, които излизат на сцената с цялата си любов към това, което претворяват на сцената, пазят и развиват.
И всичко това е вплетено в изцяло авторската музика на Костадин Генчев, режисурата на Асен Павлов, авторските костюми на Диляна Първанова, претворено живописно, атрактивно и въздействащо на сцената чрез таланта и харизмата на младите артисти.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook