„Клетка за пеперуди“ по Жан Поаре (12 ноември – „Театро“), „Инстинктът“ от Анри Кистмекер (13 ноември – „Театро“) и „Дамата с камелиите“ по Александър Дюма-син (14 ноември – НТ „Иван Вазов“) са трите спектакъла, които ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна ще подари на софийската публика в началото на 102-рия си творчески сезон. 
Главните роли в първия спектакъл „Клетка за пеперуди“ режисьорът Атанас Атанасов поверява на талантливите актьори Симеон Лютаков, който е Жорж – собственик на нощния клуб „Клетка за пеперуди“ и Стоян Радев, който играе Албин – партньора в живота на Жорж и звездата в клуба. Спектакълът изненадва с взрив от емоции, които зареждат със силата и енергията си. Пиесата засяга деликатни теми за човешките взаимоотношения, които проф. Атанас Атанасов  едновременно превръща в забавление, но и в размишление за истинските стойности в живота.
Вторият гастрол е „Инстинктът“ с режисьор Стоян Радев Ге.К. – най-старата пиеса на Варненския театър, в изпълнение на най-младите актьори в трупата. Комедийният трилър на Анри Кистмекер е поставян само веднъж в България и това се е случило преди повече от век на сцената на Варненския театър, като в една от главните роли влиза самият Стоян Радев. Действието се развива в покрайнините на Париж. В историята е намесена интрига с изневяра, която само детективско разследване може да разреши или пък не… Въпросът е кое ще надделее – инстинктът или разумът? Разберете на 13 ноември от 19 часа, в театър „Театро“.
Третото заглавие, с което варненци гостуват в София, е „Дамата с камелиите“ на режисьора Маргарита Мачева. В ролята на Маргьорит Готие се превъплъщава носителката на награда „Икар“ 2022 за поддържаща женска роля Христина Джурова. „Дамата с камелиите“ е разказ за пропуснатите възможности, за невъзможните избори и разминаването с другия. Дюма-син пише романа си, след като губи голямата си любов в опит да съживи миналото и да поправи грешките му. Спектакълът може да видите на 14 ноември от 19 часа в Народен театър „Иван Вазов“.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook