Младата, чаровна народна певица Петя Панева ще зарадва почитателите си с първи самостоятелен концерт „Ясна Зорница“ на 23 декември в зала 1 на НДК. В бляскавото музикално събитие ще имаме възможност да се насладим на емблематични народни песни, аранжирани специално за събитието от големия композитор Георги Андреев, който ще дирижира целия концерт.

Концерт-спектакълът ще впечатли публиката, освен с новаторски подход в подбрани песни, така и с още по-внушително звучене, благодарение на Симфоничен оркестър Враца и солистите на ДФА „Филип Кутев“. В него участие ще вземат още популярни изпълнители, които засега организаторите запазват в тайна.
Тя пее от 4 годишна на много и различни сцени. Завършва НУИ „Добри Христов“, гр. Варна със специалност ударни инструменти. Висше образование завършва в НМА „Панчо Владигеров“. Била е част на хор „Ваня Монева“, както и негов солист. Две години е била част от ДФА „Филип Кутев“. През 2019 участва в турнето на Нешка Робева „Шоу без име“.

Има съвместни изяви с един от най-големите кларинетисти на България – Иво Папазов-Ибряма. С нейно участие са многобройни записи на БНР с оркестъра за народна музика. През 2022 ще излезе и първият и съвместен албум с оркестъра за народна музика на БНР. Носител е на много награди, както в България, така и в чужбина. Част от тях са: Специална награда на конкурс „С песните на Калинка Вълчева“, Специална награда на конкурс „С песните на Вълкана Стоянова“.

През 2017 печели възхищението на журито и публиката на конкурса „Пирин фолк“ като завоюва 3 награди-Първа Награда на журналистите, Първа награда на фестивалното жури, както и Награда на публиката.
Композиторът Георги Андреев и главен художествен ръководител на ДФА „Филип Кутев“ е създал множество произведения за солисти, хор, симфоничен оркестър, кантатно – ораториални жанрове, камерен оркестър, народен ансамбъл, камерна музика, вокална музика, както и над 1000 аранжимента на песни и пиеси от много различни жанрове. Произведенията му са неизменна част от репертоара на симфонични оркестри, камерни оркестри, ансамбли и солисти, както и от програмата за концертите на Фортисимо Фест. Над 80% от сегашния репертоар на НФА “ Филип Кутев“ е съставен от негови произведения.

Като композитор, диригент и изпълнител Георги Андреев е реализирал над 20 изцяло авторски концерта у нас и в чужбина. По негова музика Националният ни отбор по Художествена Гимнастика печели множество медали от Олимпиади, Световни и Европейски първенства. През 2016 и 2017 реализира редица съвместни концерти със световно известния цигулар Найджъл Кенеди, както и с Жан Люк Понти и Роберт Плант като композитор и инструменталист. Последната му награда, наред с десетките му отличия е „Кристална лира 2022“ за върхови постижения в областта на българското музикално-изпълнителско и танцово изкуство.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook