Песенния конкурс “Евровизия“ през 2023 година ще се проведе в Ливърпул. За съжаление България, Република Северна Македония и Черна гора се отказват от участие.
Причината за решението на трите държави е увеличената такса за участие.

Според източници страните са били помолени да платят повече, за да се компенсират загубените пари след забраната за участие на Русия. Тя имаше значителен финансов принос за организирането на форума, но бе изключена след нахлуването ѝ в Украйна.
Сумите, които плаща всеки участник, не се оповестяват публично.
Европейският съюз за радио и телевизия, който организира музикалната надпревара, вече потвърди списък с 37 участници за следващата година.
България, Република Северна Македония и Черна гора не успяха да преминат през полуфиналната фаза на тазгодишното състезание, което се състоя в Торино. Песенният конкурс бе спечелен от украинската група „Оркестър Калуш“, което означава, че по традиция следващата музикална надпревара трябваше да се проведе в родината на изпълнителите. 

Организаторите обаче прецениха, че няма да е безопасно следващото издание да се проведе в Украйна заради войната там. Така домакинството бе присъдено на Великобритания, чийто изпълнител Сам Райдър се класира на второ място в конкурса в Торино.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook