Председателят на Организацията на обединените българи Живко Бъчваров ще открие  „Българиада 2022“, в която участват учени и творци от всички български общности по света, на 5 септември от 10 ч. в Съюза на военноинвалидите.

В дневния ред е предвидено да се проведе тържествена сесия за 15-тата годишнина на ООБ, както и ще се обяви законодателната дейност на общобългарския парламент за 2023 г. Ще се дискутира и връчването на личните документи на гражданите от общобългарската общност. 
Ще бъде учредена и конфедерация за стратегическо партньорство.

15-тата годишнина на ОББ бе отбелязана и от  Международния университет на обединените българи, който удостои цяла плеяда учени и творци с почетни научни звания.
Академичният съвет начело с акад. Сергей Иванова и фолклористът проф. д-р Николай Ников връчиха почетните дипломи  за научни и творчески постижения. 

Научните звания Академик и Член-кореспондент получиха любимата народна певица Янка Рупкина,  създателят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров, етнологът Георг Краев,  създателят на най-големия Исторически парк в Европа Ивелин Михайлов, журналистката и пиар Патриция Кирилова – магистър Защита на културно-историческото ни наследство, полк. инж. Валентин Николов – председател на съюза на военноинвалидните кооперации и др.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook