На 29-ти юли жителите и гостите на Варна ще имат уникалния шанс да се насладят на излючителното интерпретаторско майсторство на Александрина Пендачанска – световно известната оперна прима, желан гост на най-престижните оперни сцени по света. В концерта в Летния театър на морската ни столица под прецизната палка на маестро Найден Тодоров, Пендачанска ще пее в дует с друг сопран – младата и много талантлива Ралица Богданова.

Концертът ще се превърне в истински празник на оперната музика, ще се насладим на разнообразен репертоар – от “Кармен“ на  Бизе, през Моцарт и Росини, Маскани и Леонкавало до апотеозния финал с Лейди Макбет от „Макбет“ на Верди. Участва оркестърът на Държавна опера Варна.

Пендачанска дебютира още на 17 години с арията на Виолета от „Травиата“ на Верди, представена от голямата Гена Димитрова на гала-концерт в НДК в София. Две години по-късно дебютира на оперна сцена като Лучия ди Ламермур в Билбао. Печели престижни награди на конкурси по света. Нейният репертоар се обуславя от големия й диапазон – има повече от 70 роли. 

В последните сезони Пендачанска пее в Мюнхен, Берлин, Брюксел, Виена, Копенхаген, Лион, Торонто, Неапол, Екс ан Прованс, Мадрид, Хамбург, Санта Фе, Токио, Варшава, Баден Баден, Тулон, Авиньон, Москва. Участва в премиерната постановка за откриването на Болшой театър на „Руслан и Людмила“, изпълнява Военен Реквием от Бритън с Лондонската филхармония във фестивала „Мстислав Ростропович“ под диригентството на Владимир Юровски.

Големият български диригент маестро Найден Тодоров – директор и главен диригент на Софийска филхармония, е един от най-талантливите съвременни родни музиканти, многостранно изявяващ се с ярки интерпретации в различни жанрове. Найден Тодоров работи с някои от най-изявените световни певци и инструменталисти като Райна Кабаиванска, Анджела Георгиу, Соня Йончева, Веселина Кацарова, Паул Бадура Скода, Милена Моллова, Бернд Глемзер, Петер Рьозел, Юрий Башмет, Патриция Копачинская, Сара Чанг, Максим Венгеров, Вадим Репин, Юлиян Рахлин и много други.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook