Ежедневието понякога може да ни завладее напълно, а прекарването на време сред природата е идеалното решение за релакс. Все повече научни доказателства разкриват, че базираната на природата екотерапия е мощен антидот и превантивно лекарство за различни физически и психически заболявания. Дори лекарите вече предписват прекарването на време сред природата заради положителните му ефекти върху здравето!

Ако обичате да прекарвате време на открито, Катарино СПА хотел е идеалното място за вас. Известен с модерния си СПА център, комплексът е популярен и със своята страхотна локация в планината, заобиколен от впечатляващи и живописни екопътеки, които се грижат за доброто настроение и тонуса на всеки гост, обичащ разходките из гората. Много от тези екопътеки се намират на няколко минути шофиране от хотела и ви осигуряват релакс, освобождаване на ума от натоварващи мисли и страхотни емоции с любимите хора.

Времето вече е идеално за разходки в гората, затова вижте нашия списък с 3 уникални екопътеки около Катарино СПА хотел, които ще ви тонизират и ще ви свържат с природата!

Екопътека „Към царството на еделвайса“
За начало на екопътеката се счита местността „Бетолово“, намираща се над град Разлог. Приблизителната продължителност за преминаване по цялата екопътека е около четири часа. За любителите на по-кратките разходки сред природата, препоръчваме маршрута, започващ от хижа „Яворов“, която е само на 11 минути с кола от Катарино СПА хотел. Избирайки тази екопътека, вие ще имате възможността да се насладите на прекрасна гледка не само към Рила и Пирин, а и към цялата Разложка котловина.

Екопътека “Стъпалата”
Екопътека “Стъпалата” води към популярния за град Разлог хълм Голак. По маршрута са разположени 54 места за кратка почивка, сред които дизайнерски пейки, люлки и дървени шезлонги и 30 места с панорамна гледка, което кара всеки, минал по тази екопътека, да се влюби в това място. Като най-атрактивната част от тази разходка е 12-метровата кула, от която можете да се любувате на прекрасните Рила, Пирин и Родопите.

Екопътека „Самодивската пътека“
Началото на тази екопътека е от с.Бачево и преминава през популярните за района местности „Гарваница“, „Каракачански колиби“, „Вучи дол“ и „Русалиите“. Целият маршрут на екопътеката е с дължина 15 километра и се изминава за около 5-6 часа, с нормално темпо на вървене. Ако изберете за своята разходка сред природата екопътека “Самодивската пътека” ще имате възможността да посетите едни от най-живописните и интересни местности в Капатнишкия дял на Рила. През целия преход пред очите ви ще се разкриват спиращи дъха гледки към китните села в подножието на Рила. Поемайки си глъдка свеж въздух във вековните гори ще усещате аромата на билки, а можете да похапнете и от вкусните горски плодове, с които ще ви награди природата.

Сега, когато знаете някои от екопътеките, на които можете да се насладите през престоя си в Катарино СПА хотел, е време да резервирате своята презареждаща почивка в планината.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook