Ярък пример за артистичен талант, Даниела Стойкова, родена през 1990г. ще ни покаже малка, но блестяща част от своите творби.

Артистичният език на Даниела Стойкова се характеризира с живи цветове и силно въздействие. Той обрисува една реалност, в която градът и природата, вътрешният и външен свят се преплитат в хармония.Грациозните силуети, почти като огледало на душата на всеки един от нас, обитават магическото пространство на платната на Даниела Стойкова. Главен елемент в това артистично пътуване е червеният цвят, който пробужда емоциите и ни кара да чувстваме, провокирайки силни и контрастни усещания, каквито са страстта и болката.

Откриване на 14 Юли , 2018, от 18.30 ч. с елегантно парти за близки, приятели и най-нетърпеливите почитатели в пекарната „ The Art of Love“ бул. Христо Смирненски 48, жк Лозенец, близо до спирка на метрото Стадион Васил Левски.
Освен вино и аперитиви, гостите ще могат да опитат най-здравословните сладкиши на сладкарницата приготвени по вегански и вегетариански рецепти.

Даниела Стойкова се занимава с изкуство от дете, задълбочавайки познанията си в областта на рисуването като студентка в „АМТИИ“ Пловдив. През 2017-2018г. участва в многобройни изложби в Италия, сред които получава наградите:
1 награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

През януари 2018 г. Alson Gallery-Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес.

През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte” , в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световно известния критик в областта на изкусвтвото – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”, Участва в изложби в градовете: Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Пътуването в изкуството на Стойкова символизира пътя на силната жена и на човешката душа като цяло, която преминава през трудностите, през дъжд, сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред винаги устремена към светлината и никога не се отказва.

Върви стремглаво през всякакви ситуации и е обърнала гръб на миналото. Понякога в живота и се появява спътник, понякога изчезва, но тя продължава своя път. Понякога любовта и романтиката озаряват нейния свят а друг път всичко потъва в меланхолия и тъга.

Въоръжена е само с червеното чадърче, което представлява щит от мечти, воля и надежди. Само то предпазва нейната ранима и нежна, но силна душа.

Ще ви очакваме и ще очароваме вашите сетива за изкуството от 14 Юли до 14 Август, 2018 в пекарната „The Art of Love” бул. Христо Смирненски 48.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook