Двайсет и първите Годишни Музикални Награди на БГ Радио се проведоха с голям успех и създадоха незабравим празник за българската музика. Събитието привлече огромен интерес от музикалната общественост и феновете на българската музика, предлагайки им вечер, изпълнена с вълнуващи изпълнения на световно ниво, емоции и награди, които отличиха най-талантливите и забележителни артисти от нашата музикална сцена.

Една от наградите, които бяха връчени, бе „Най-големият български поп изпълнител за всички времена“, която бе връчена на Лили Иванова. Тази награда бе предадена за първи и единствен път на сцената на Годишните Музикални Награди на БГ Радио. Лили Иванова завладя сърцата на публиката със своето присъствие и безкомпромисно изпълнение. Присъстващите останаха на крака през цялото време, докато великата Лили Иванова изпълняваше любимите песни на всички и ѝ поднесоха заслужените си силни аплодисменти.

През тази година над 35 хиляди души гласуваха и избраха най-слушаните и харесвани български песни.

Групата Молец се наложи като големият фаворит сред слушателите на БГ Радио. По време на церемонията те получиха награди в четири категории – „БГ Текст“, „БГ Дебют“ и „БГ Видеоклип“ за техния сингъл „7 дни“.

Молец успяха да предадат неподправена емоция и силно присъствие на българската музикална сцена и бяха отличени и в категорията „БГ Дует/Трио/Вокална група“.

Наградата „БГ Песен“ отиде при Миро и ALMA. Музиката, написана от Крум Георгиев, се превърна в една от най-обичаните през изминалата година, а харизмата между двамата изпълнители им донесе и наградата „БГ Комбинация“.
Албумът „Целуни ме“ на Любо Киров бе отличен с наградата „БГ Албум“. Изразителните текстове, комбинирани с таланта и ефектното му представяне на сцената, заслужено му донесоха и наградата „БГ Изпълнител“.
Слушателите на БГ Радио ясно потвърдиха позициите на Михаела Маринова на българската музикална сцена и я избраха за „БГ Изпълнителка“.
Годишните Музикални Награди на БГ Радио отново събраха най-добрите музикални творци и изпълнители в едно вълнуващо събитие, което подчерта значимостта на българската музика и нейното място в сърцата на хората.

Очакванията за следващата година са високи и вече с нетърпение се очаква следващото издание на Годишните Музикални Награди на БГ Радио.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook