Музикалното шоу „Гласът на България“, сезон 9 официално приключи, а победителят в него е 18-годишната Жаклин Таракчи от отбора на Дара, която си тръгна от шоуто не само с любовта на публиката, но и наградата от 50 000 лева. Нейното постижение накара Галена да се прости с треньорската корона, която миналата година отмъкна от Иван Лечев.

За почитателите на формата в световен мащаб последният епизод на родното му издание започна с разочарование. Липсваше общо изпълнение на грандиозният финал на съдиите, които представят някоя световноизвестна песен, или такава от собствения си репертоар.
Последните сражения за сезона се падна на Калоян Николов, до когото застана в шоуто Поли Генова. Те решиха да представят парчето „So what“ на Пинк, донесло им изключително ласкави коментари от страна на журито.

След тях на сцената се качиха Соня Михайлова, която предизвика истински фурор на кастингите на тъмно с „Излел е Дельо Хайдутин“, и попфолк певецът Меди, чиято звезда преди девет години изгря в същото предаване, когато той стана част от отбора на Миро. За съвместното си представяне те се спряха на „Единствени“ на Слави Трифонов и Софи Маринова.
Трета беше избрана за победа на Иван Лечев, а именно Десислава Латинова. Тя пя редом до Кристиян Костов, завоювал през 2017 година престижното второ място на България в международния конкурс „Евровизия“, провел се тогава в Киев. Двамата изпълниха една по-различна версия на „I see fire“ на Ед Шийран, в която прозвуча гайда.

Четвърти бяха Виктор Станболов и Ерсин Мустафов от група „Jeremy?“, които зарадваха почитателите на рока с „You’re The Voice „.

Жаклин Таракчи, чието изпълнение на „Horchat hai haliptus“ на полуфиналите, провели се през миналия уикенд, бе споделено в социалните мрежи от самата Ищар, се включи в надпреварата заедно с Михаела Филева.
Последни бяха Александър Петров, който имаше удоволствието да изпее „Ако си дал“ на големия Емил Димитров заедно не по-малко великата Маргарита Хранова.

Първият етап завърши с отпадането на двама от участниците – Десислава и Виктор, които заеха съответно шестото и петото място в съревнованието, а останалите четирима продължиха напред, представяйки съкровенни песни на своите семейства, които имат сантиментална стойност за тях.
В решаващия двубой влязоха 18-годишната Жаклин от София, избрала да изпълни „Повей, ветре“ на гения на естрадата, както често определяха Паша Христова, докато 31-годишият ѝ съперник Калоян от Бургас избра да премери сили с нея, спирайки се на „Don’t stop believing“ на американската рок група „Journey“. В крайна сметка обаче момичето, което Дара предварително определи не само като гласа на България, но и този на Европа, а впоследствие и на Земята, казвайки, че не знае какво ще прави, ако тя не спечели, получи любовта на публиката, а с нея и голямата награда от петдесет хиляди лева.

Когато за първи път се появи във формата, тя сподели, че най-съкровенната ѝ мечта е да създаде изкуство, което да лекува души. Във видео визитката си Жаки заяви, че семейството ѝ винаги е било до нея в най-важните моменти от живота ѝ, като участието ѝ в „България търси талант“ преди години, когато е била на 12 години и сама е решила да се запише на кастинг.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook