Литературната рок банда LaText празнува 10-годишен юбилей от създаването си с нова песен, видеоклип и предстоящ концерт с песни от двата им краткосвирещи албума.

“Когато говори за секс “ е песен в отличителния за групата poetry rock стил, който съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката. Провокативните стихове са на Петър Чухов, а музиката и аранжиментът – на цялата група.

Видеото към парчето е дело на творческия тандем на номинираната за студентски Оскар режисьорка Теодора-Косара Попова, с която бандата работи за втори път след клипа към „Неделя“ раторката Ева Петрунова.

„Обичам да се „закачам“ с текстовете на песните, когато снимам клипове, затова винаги е удоволствие да работя с LaText – в основата на тяхната музика стои поезия – какво по-хубаво за един режисьор?’, споделя Теодора-Косара и разказва за процеса: „Работихме в камерен състав, имахме свободата да експериментираме, а песента определено отключва въображението! До последния ден на постпродукцията измисляхме нови неща – решихме да използваме анимационни и колажни техники, да се заиграем с формата на кадъра, да опитаме нещо, което не сме правили досега“.

LaText ще отбележат своята 10-годишна история и с концерт с вход свободен на 3 декември от 20.30 часа в Център за съвременни изкуства Топлоцентрала.
LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, текстове, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас, поезия) и Гриша Маникатов (ударни).

Групата се ражда като експеримент как би звучала поезията на един от най-популярните и награждавани съвременни български поети – Петър Чухов, в съчетание с различни стилове рок музика, без да бъде в класически песенен формат. В последствие с текстове и стихове се включват и Елена Пенева, и Иван С. Вълев (сам носител на голямата награда за поезия „Пегас“ в националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ за стихосбирката „Завой“).

В последните 10 години LaText свирят в множество български клубове и на над 10 фестивала, а на сцената с тях излизат като гости и други поети и музиканти от България, САЩ, Нова Зеландия и др.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook