За първи път в историята „Царица Роза“ се избира онлайн – чрез интернет гласуване, като във вота можеха да се включат дори живеещите в чужбина. В състезанието – част от традиционните тържества в Казанлък, участваха 24 местни красавици. Победителката получава всички правомощия, които имат 51 предишни носителки на престижната титла до този момент.

18-годишната Мария Петрова е новата Царица Роза на Казанлък. Всяка година в града избират най-красивата сред абитуриентките. Тя е възпитаничка на природо-математическата гимназия.

Новият формат на конкурса се наложи, заради предприетите мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19 в страната.Мария ще представя Казанлък и България на различни форуми у нас и зад граница като посланик на красотата и приятелството през следващата година.

На 5-и юни ще се състои и официалната церемония по коронясването на Царица роза 2020 от нейната предшественичка.

Празникът на розата в Казанлък е сред най-известните прояви в България, като се радва на голяма популярност и международен интерес. Вековната традиция не бе прекъсната, събитията се осъществят за 117-и път и продължават цяла седмица – от 1 до 7 юни. Но заради пандемията от коронавирус тържествата се състоят при сериозни мерки за сигурност и спазване на дистанция.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook