Никол Станкулова отиде на леденото мъжко хоро в Калофер по случай Богоявление. Традицията повелява кметът на града да кани цяла нощ всички млади мъже в дома си, предава Нова телевизия. Там те се подготвят за хорото, сгрявайки се с домашно червено вино. Традицията повелява също на първото хоро да се хванат само калоферци.

При едно от преките си включвания на живо по Нова телевизия синоптичката беше заобиколена от няколко подпийнали мъже, които се подготвяха да влязат в ледените води на Тунджа за традиционното хоро.
„На всеки ъгъл в Калофер ме канят с вино, ако продължаваме така, не знам как ще изкарам в ефир“, разкри Никол Станкулова, докато видимо развеселените смелчаци ѝ обясняваха, че във студените води може да влязат единствено мъже, но тя нека ги чака навън.

Някои от мъжете обаче опитаха на няколко пъти да вкарат и водещата в реката. В крайна сметка няколко смелчаците вдигнаха на ръце Никол Станкулова и я понесоха към Тунджа, като влязоха заедно с нея в ледените води. Те се смилиха над синоптичката и не я пуснаха в реката. Водещите на сутрешния блок на Нова Виктор Николаев и Ани Цолова помолиха калоферци да върнат жива и здрава тяхната колежка.

„Не, моля ти се, не ме пускай“, извика симпатичната синоптичка, а секунди по-късно друг млад мъж я пренесе отново на брега. „Такава е обстановката тук в Калофер. Когато им казах, че ще настина, местните тук ми обясниха, че днес ще настина, но после цяла година ще съм здрава“, обяви Никол в ефир.

Водещият на Би Ти Ви Антон Хекимян тази година пропуска мъжкото хоро за Йордановден в Калофер, на което в последните години присъстваше.

„Хорото за теб е като олимпиадата за волейболистите, не трябва да го пропускаш“, пошегува се с него спортният журналист Петър Бакърджиев. „Малко съм настинал“, оправда се в ефир Хекимян.

Скандал предшества началото на хорото, тъй като в реката искаха да влязат и мъже от други градове на България. Калоферци обаче не ги допуснаха и заявиха, че традицията повелява в ледените води да нагазят само местни жители.

Иначе стотици калоферци малко след 8 часа влязоха в Тунджа, за да изиграят прочутото мъжко хора. Предвождаха ги кметът на града Румен Стоянов и областният управител на Пловдив Здравко Димитров-Зико. Хора от цялата страна и много млади мъже, които също са облечени в народни носии, участваха в ритуала./Всеки ден

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook