Финландското гейм студио Rovio, прочуло се с последната си игра – мултиплатформеният бестселър Angry Birds, чиято оригинална мобилна версия е изтеглена над 250 млн. пъти в рамките на 18 месеца, направи следващата крачка към осъществяването на плановете си „да се превърне в новия Pixar“, поверявайки изготвянето на ентъртейнмънт стратегията си на бившия шеф на Marvel Studios – Дейвид Мейзъл (David Maisel).

Филмографията на Мейзъл включва четири блокбъстъра, в това число Iron Man 1 и 2, The Incredible Hulk, Thor и предстоящия Captain America, а сред заслугите му за Marvel са подготовката на продажбата на студиото на Disney за $4 млрд.

Мензъл вече е започнал да води преговори със сценаристи и режисьори във връзка с филмирането на Angry Birds, чиито главни действащи лица са воюващи помежду си армии на сърдити пернати и лакоми прасета, крадящи яйцата им, а самият той ще бъде изпълнителен продуцент на проекта.

Междувременно, през юни Rovio закупиха финландското анимационно студио Kombo чрез усвоените няколко месеца по-рано субсидии в размер на $42 млн. от Accel Partners, Atomico и Felicis Ventures (чийто собственик е основателят на Skype, Niklas Zennstrom). Аниматорите от Kombo вече работят по късометражна поредица, базирана на персонажите от Angry Birds, полагайки основата на бъдещия пълнометражен широкоекранен филм. Същите персонажи, произведени от плюш, са хит на пазара на играчки, и до момента от тях са изкупени на 2 млн. броя.

На този етап Rovio са съсредоточили ресурсите си изцяло върху Angry Birds, разработвайки нови експанжъни и самостоятелни части на играта, пример за което е издаденият паралелно с хитовия анимационен филм от създателите на Ice Age Angry Birds: Rio.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com