Броени часове остават до премиерата на последната серия от поредицата за Хари Потър, която ще се състои в Лондон. „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част втора” предизвика истинска истерия в Обединеното кралство. За милиони тийнейджъри пускането на всеки нов епизод от сагата за Хари Потър се превръща в знаменателно събитие.

Няколко хиляди фенове на филма вече си създадоха лагер на Трафалгар Скуеър в Лондон в очакване любимите им актьори да преминат по червения килим.

Финалният епизод от сагата и първият, който ще бъде достъпен и в 3-D формат, ще отговори на въпроса дали детето-магьосник ще надделее над вечния си враг, злия Лорд Волдеморт, въпреки че романът на Джоан Роулинг вече даде отговор на този въпрос. Експертите предвиждат, че всички предишни рекорди, поставени от екранизациите на Хари Потър, могат да бъдат счупени в средата на месеца. Актьорският екип и продуцентите обещаха, че предстои да се види най-експлозивната лента от поредицата.

Седемте филма, които реализираха досега, като се започне с „Хари Потър и философският камък“ през 2001, донесоха приходи от 6,4 милиарда долара, приблизително по милиард за всяка лента. Филмите обаче представляват само една част от доходоносната индустрия, която просперира около Хари Потър. Седемте книги на авторката Джоан Роулинг се разпродадоха в над 400 милиона екземпляра из целия свят, без да броим играчките, видеоигрите и тематичните паркове, вдъхновени от романите и филмите.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com