Поп сензацията Лейди Гага доказа, че е не само добър музикант и изпълнител, но и човек с широка душа и сърце. Тя пя в Токио на видеомузикалните награди на ЕмТиВи в помощ на Япония, опустошена от земетресението на 11 март и последвалите вълни цунами. Лейди Гага се обърна с искрен призив към японските си фенове да не се предават пред ударите на съдбата, а да съградят отново от нищото мечтата на Япония и нейното бъдеще на високоразвита страна.

Американската певица акцентира на факта, че шоуто й е повлияно дълбоко от японската култура и че за нея е изключителна чест да пее пред хора, които са й верни почитатели. Организатор на благотворителния концерт в японската столица бе музикалният тв канал ЕмТиВи, а приходите от него ще отидат в помощ на пострадалите от унищожителните природни бедствия.

Близо 10 хиляди фенове се бяха събрали часове преди началото на шоуто в „Макухари Месае Арина“, за да се доберат първи до сцената, където освен Гага, пяха още германската група „Токио Хотел“ и азиатските сензации – японската банда „ЕйКейВи Форти ейт“ и южнокорейската „Гърлс Дженерейшън“.

Лейди Гага пристигна в Япония още на 21 юни и се включи в акциите по набиране на средства за пострадалите от земетресението, цунамито и ядрената криза.

На пресконференция в Токио тя се обърна към чуждестранните туристи да посетят Страната на изгряващото слънце и да станат съпричастни към възстановяването на нейната икономика. Имаше спекулации, че певицата ще посети опустошения от природните стихии японски Север, но тя не потвърди тези слухове.

Гага беше и в няколко телевизионни предавания, за да промотира новия си албум „Born This Way”. Тавата окупира чарт класациите от двете страни на Атлантика и продаде повече копия от всички останали албуми в Топ 10, взети заедно.

Лейди Гага ще остане в Япония до 1 юли, след което ще отпътува за Тайван.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com