На 25 май се състоя първият полуфинал на конкурса „Евровизия 2010“ в Осло, Норвегия. В него взеха участие общо 17 държави, като само 10 от тях се класираха за големия финал на 29 май. Това са Молдова, Босна & Херцеговина , Белгия, Сърбия, Беларус, Гърция, Албания, Исландия, Русия и Португалия.

Още 10 финалисти бяха определени късно снощи в Осло. Това са Грузия, Украйна, Турция, Израел, Ирландия, Кипър, Азербайджан, Румъния, Армения, Дания.

Те продължават в състезанието благодарение на зрителите на „Евровизия“, които гласуваха за тях чрез телефонни обаждания и изпращане на sms-и. От решаващо значение беше и мнението на международно жури от музиканти, в което има представители на всяка една страна, участваща в конкурса.

Миро не успя да класира България за финала на „Евровизия“. Неговата песен „Ангел си ти“ остана извън избраните 10, които продължават напред в конкурса.
България се включи в него за шести път. Досега единствено Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи са успявали да ни класират за финала на „Евровизия“. През 2007 година тяхната песен „Вода“ се изкачи до петото място.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook