Айдълът Стоян Петров се завърна преди дни от Толиати, където участва в бенефиса по повод 20-годишнината на сцената на големия руски композитор Алексей Пономарьов. Там Стоян изпя за първи път дуетната си песен “Непокорен вятър” (“Ветер-непоседа”) с народната актриса на Русия Наталия Дроздова, чиято музика е написана специално за тях от юбиляра. Бенефисът се състоя в препълнената залата на театър “Колело” (”Колесо”), а дуетът се превърна в гвоздей на програмата и бе викан на бис два пъти. Изключително оригиналните тоалети, с които се пожънаха успех Стоян и Наталия, са дело на българската дизайнерка Ирина Червенкова и са с марка “Ишу”.

Дуетната песен “Непокорен вятър” бе записана през март, като певецът записваше своята партия в родно студио, а Наталия Дроздова нейната – в Москва, където песента бе миксирана. Аранжиментът е на Светльо Къслев.

Композиторът Алексей Пономарьов е известен с дългогодишната си работа за руското кино и театър, а напоследък името му нашумя около албума, който композира за една от най-големите руски звезди актьора Сергей Безруков (актьорът, изиграл главната роля на Александър Белов в култовия сериал “Бригада”), който се изявява и като певец.

“Докато бях там, се случиха няколко значими за мен неща”, споделя айдълът. “Първо, запознах се с двамата музиканти от дуо “Шенон”, които свирят великолепно – единият на цигулка, другият – на шотланска гайда. Те са били и основни солисти на Кремълския новогодишен бал. “Шенон” ме поканиха да пея с тях през следващите месеци на няколко събития. Второто бе, че получих покана да пея на концерт в известния кулутурен център на Людмила Рюмина в Москва, закъдето летя тези дни. Концертът ще се излъчи по НТВ. И трето, но не на последно място, потвърдиха участието ми на празника на Толиати в началото на юни.”

Там Стоян Петров ще пее с оркестър наживо, на една сцена с най-големите руски звезди – гости на празненството.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu