Тя оттеглила показанията си срещу насилника заради бездействието на правораздавателната ни система и водена от страх, че бидейки на свобода, той може да посегне на детето й или дори отново на нея.

Три жени, станали жертви на насилие в различни форми, бяха гости на Орлин Павлов в шоуто „Точно така” по ProBg TV!… На фона на все по-шумното медийно отразяване на брутални случаи на насилие, които понякога са дори с фатален край, за съжаление все още много от жертвите на тормоз и нападения запазват мълчание и се примиряват със съдбата си. Специални гости в телевизионното предаване бяха три дами, които лично са изпитали ужаса на чуждата агресия и продължават да се борят със стреса и страха след нанесените им травми.

Водещата на първото българско еротично предаване Светлана Терзиева – Сесил, разказа за преживяното от нея и за болезнения спомен, който завинаги ще остане в съзнанието и душата й. Актрисата, която се занимава и с ПР, реши да сподели с Орлин и зрителите на шоуто неразгласения случай, в който е нападната и бита пред дома си. Първоначалната версия за жестокото престъпление е грабеж, но в последствие се оказва, че нанеслият й побой младеж е от заможно семейство и единствената причина за агресията му е, че се вживява в ролята на супер герой.

„До ден днешен пия антидепресанти вследствие на нападението, защото ужаса от изживяното не ме напуска!…”, призна Сесил в студиото. Тя разказа още, че е оттеглила показанията си срещу насилника заради бездействието на правораздавателната ни система и водена от страх, че бидейки на свобода въпреки редицата обвинения срещу него, той може да посегне на детето й или дори отново на нея.

В студиото бяха и Христина Колджиева и Олга Ворошинова, както и Светлана Йорданова – представител на женско благотворително дружество „Македония”, което подава ръка на малтретирани и нападани жени. Случаят на Христина и приятелката й Мария, които бяха залети с киселина по поръчка на бившето й гадже, предизвика възмущението на обществото и вдигна на крак студентската общност в Благоевград. Извършителят и поръчителят на жестокото престъпление са заловени и ги очаква съд, но това няма да излекува очите и кожата на младото момиче, които са трайно увредени.

Олга пък в продължение на 11 години е търпяла физическите и емоционални издевателства на съпруга си и се е решила да го напусне чак когато е рискувала да остане осакатена за цял живот в следствие на побоите му. Тя призова всички жени да не премълчават болката и унижението си, а да се изправят срещу насилниците и да продължат живота си свободни и спокойни. Всички присъстващи в студиото се обединиха около идеята, че държавата трябва да подаде ръка на жертвите на насилие. „Живеем в пуританско общество и липсата на съответни организации за помощ, каквито съществуват в цял свят, оставя пострадалите без никакъв избор и съответно шанс за спасение”, обобщи настоящата ситуация в страната Сесил.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook