Голямата новина след предпремиерата на новия сериал „Стъклен дом“ е най-вече една – вече не само у нас ще се гледат турски сериали, но и в Турция – български.

Програмният директор на bTV Aпостол Пенчев разкри, че първите 13 епизода на сагата са продадени на една от най-големите телевизия в южната ни съседка и от лятото тя започва да се излъчва и там.

Иначе в сряда вечерта новият продукт на bTV и бе представен за първи път пред изпълнителните продуценти в лицето на Димитър Митовски и Димитър Гочев – „Камера“ ООД, режисьора Виктор Божинов и повечето звезди от актьорския състав – Елена Петрова, Юлиян Вергов, Калин Врачански, Яна Маринова, Луиза Григорова и др.

„Стъклен дом“ е сред най-мащабните телевизионни проекти на bTV в последните години – снима се със специална дигитална технология, което доближава продукцията максимално близо до качеството на кинолента (по същата технология е създаден и хитът „Беднякът Милионер“).

Сюжетът е съвременен и реалистичен, като проследява действието в живота на няколко поколения – изпълнено с драматизъм, любовни и криминални интриги и дори с нетипични за родното кино екшън сцени. Официалната премиера на сериала е на 11 април, когато ще се излъчи вечерта от 20:00 часа.

Зрителите ще могат да следят продължението му всяка неделя в праймтайма по същото часово време, до представянето на първите десет епизода. Следващите десет ще бъдат излъчени през есента и ако интересът към него продължи, ще бъдат реализирани и всичките заложени за сезона 66 серии.
Станете почитатели във Facebook

Източник: avtora.com