Новата българска филмова продукция – „Мисия Лондон“ е на път съвсем скоро да се окаже и най-успешното кино заглавие за всички времена у нас.

Комедията на Димитър Митовски счупи всички рекорди по посещаемост още в дебютната си седмица на голям екран. Само за първите три дни филмът е бил посетен от 46 291 зрители, донесли приходи от 355 120 лева.

Това е и абсолютният рекорд по този показател у нас – за сравнение досегашният рекорд в съвременното кино принадлежеше на „Дзифт“, който за цялото си разпространение в родните салони събра 36 000 зрители и 255 896 лева.

По всички изглежда, че макар „Мисия Лондон“ да тръгна с изключително високи амбиции по кината, те са до голяма степен и напълно реални.

Според статистическите данни пък, зрителската посещаемост на филма е по-добра от тази на хитови американски заглавия като „Сблъсъкът на титаните“ (39 997), „300“ (44 405) и „Троя“ (42 053). Друго сравнение показва, че дебютът на абсолютния световен рекордьор – „Аватар“ у нас е бил на 22 екрана с 48 124 зрители, а настоящият на „Мисия Лондон“ е на 18 екрана с 36 000 зрители.

Всички тези цифри обаче тепърва има да растат, тъй като говорим само за първите дни от разпространението на лентата. Като имаме предвид, че тя ще бъде представена и в Европа (на филмовия пазар в Кан), само можем да се надяваме да повтори успеха си от родна почва.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com