Джаз дивата Хилда Казасян засне нов видеоклип към един от последните си студийни записи. Песента носи заглавието „Бучица лед” и е дело на легендарния за българската музика Стефан Димитров. Текстът е на Богдана Карадочева, а аранжиментът – на брилянтния Румен Тосков, с който Хилда работи съвместно по последните си проекти. „Бучица лед” е част от албума на Стефан Димитров „Baby Blue”, събрал 14 нови композиции, изпълнени от едни от най-добрите български артисти.

Естествен ход за развитието на проекта е и заснемането на видеоклип към песента, с помощта на „Алфа Арт Галерия”.

 

Хилда Казасян

 

Клипът е реализиран от студио „SHORTCUTS“- Адриана Янкулова, Петко Лунгов , Йордан Банков и Петър Маринов. Снимките на мащабната продукция протекоха само за един снимачен ден, а за снимачна площадка екипът избра столичния клуб „My Mojito”. Визията на Хилда във видеото прави елегантна препратка към тридесетте години, а сюжетът пресъздава любовна история – един приятен флирт, случващ се в изискан нощен клуб. Специално за снимките над 20 талантливи актьори изпълняват интересни обособени роли, a с главна роля е актьорът Велислав Павлов. Всичко това почитателите на Хилда ще имат възможността да видят и оценят от стартирането на проекта в телевизионен ефир, а именно от месец април.

Междувременно Хилда застана зад каузата на Pampers & UNICEF „1 опаковка = 1 ваксина“ като български музикален посланик на кампанията. Това е глобална инициатива, целяща събирането на средства за закупуване на ваксини срещу коварната болест тетанус за развиващите се страни. Като посланик на инициативата за 2010 г. за България Хилда, заедно с екип от музиканти, работи над създаването на „Песен за живота“ – символ на кампанията.
Станете почитатели във Facebook