Преди по-малко от месец, в Москва се състоя официалната кинопремиера на продължението на филма «Любовь в большом городе 2». Една от главните роли в двете части на романтичната комедия е поверена на руската мегазвезда Филип Киркоров, който се раздели с красивите си дълги коси в името на екранния си герой.

Страстта на Филип Киркоров към киното не е от вчера. През 2008 г., кралят на руския шоубизнес приема предложението на режисьора Мариус Вайсберг да участва в снимките на романтичната комедия “Любовь в большом городе”. В нея той играе ключовата роля на Свети Валентин, която му донася огромен успех и популярност като актьор в Русия. След премиерата на лентата, Филип Киркоров се превръща в истинска кино сензация, а страстта му към снимачната площадка се разпалва многократно. През 2009-та, екипът заснема продължението на филма в Тайланд, а този път Свети Валентин (а.к.а. Филип Киркоров), се появява в ролята на тибетски монах. Заради новия си екранен образ, най-богатият и ексцентричен изпълнител на руската сцена се налага да се раздели с емблематичните си дълги коси. Желанието на Филип Киркоров да развива своята кино кариера е толкова голямо, че се съгласява да се подстриже нула номер и дори намеква, че може скоро да напусне сцената в името на киното.

Самият Филип Киркоров споделя за решението си: “Обичам киното и смятам съвсем скоро да се установя в него за постоянно. Идеята на режисьора всичко във филма да бъде натурално, дори тибетския монах да е с гола глава сериозно ме притесниха, защото след това трябваше да живея с промяната. Но сега съм му благодарен за идеята, защото именно с този филм открих нови нюанси в личното си творчетсво.” Очаква се Филип Великолепни, както е наричан от световната преса, да представи своя нов имидж по време на предстоящото му гостуване в България през лятото, по покана на компания DEGRIS. Какъв ще бъде той обаче, дали наистина ще пее у нас като за последно, и в каква светлина родната публика ще види един от най-популярните артисти в Русия, самата звезда пази в пълна тайна…

През лятото на 2010-та, по екраните в САЩ ще тръгне още един филм с участието на Филип Киркоров, в който освен актьор, руският музикален феномен е и съпродуцент на лентата. По същото време, мегазвездата ще гостува в България по покана на компания DEGRIS, за да даде старт на грандиозното си лятно турне в София, Пловдив, Варна и Бургас. На родна сцена звездата ще представи новата си бляскава шоупрограма “Просто подари”, в която са включени и водещите песни от саундтраковете на двете части на „Любовь в большом городе“ – “Просто подари” и „Струны“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook