Левият италиански вестник „Унита“ днес нападна Силвио Берлускони заради връзките му с вдовицата на Илия Павлов – Дарина. Изданието пише за „голямото им приятелство”, припомня как премиерът на Италия гостува на рождения й ден през 2008 г. в Рим като за целта спешно се върна от Милано, където боклукчиите стачкуваха и градът беше потънал в мръсотия. Разказва и за разговора на Берлускони със Сергей Станишев , когато той оцени високо даденостите на Дарина и дъщеря й. „Унита” пише, че „дамата”, както всички наричали красавицата, се слави като една от най-богатите източноевропейки и я клъцва с историята от 1999 г., когато Хилари Клинтън й върна чек с дарение от $ 1000 за предизборната й кампания. „Както е известно, в САЩ са много строги и подобна дори малка подкрепа може да е повод за полемики. В Италия обаче приемът беше много по-различен – както за Павлов, така й за жена му“, заключава вестникът.

Поводът за негодуванието на левия орган са непрестанните нападки от 2 седмици насам на списанието на сем. Берлускони – „Панорама”, срещу Антонио ди Пиетро. Става въпрос за бившия магистрат, прочул се с операцията „Чисти ръце” срещу корупцията по високите етажи на властта в Италия. Сега той е лидер на партията „Италия на стойностите“ и бе основният политически противник на Берлускони на местни избори.

Атаката на „Панорама” започна дни преди изборите. Списанието публикува на корицата си снимка на ди Пиетро с Илия Павлов и Ахмед Доган на Златни пясъци през август 2002 г. Следват поредица репортажи „Ди Пиетро и босът”, където се разказва за „мултимилионера с мирис на мафия“ Илия Павлов и няколкото му срещи в България и Италия с ди Пиетро. Описват се неговите далавери, връзките му с Ахмед Доган, на когото платил дори сватбата с Айсехел Руфи. „Панорама” стига чак до днешния български скандал с хонорара от 1,5 млн. за лидера на ДПС от бившата мулташка фирма „Минстрой”.

Интересно е как списанието на Берлускони толкова подробно знае делата на Илия Павлов и откъде ли е получило снимките, питат се левите в Италия. Защо „Панорама” не се занимава с Дарина и Силвио, а бистри Ди Пиетро и Илия Павлов, негодува „Унита”. Как е възможно да публикуват „неудобни“ снимки на Антонио ди Пиетро с Илия Павлов, а да премълчават факта, че вдовицата на българина е била няколко пъти гостенка на Берлускони, а според пресата дори е негова „голяма приятелка”, пишат левите.
„Става въпрос за едно важно приятелство“, коментира вестникът.
Станете почитатели във Facebook

Източник: vip-bg.info