Как би желала да се представиш?

Александра: Може би е най-добре да се представя като едно 17 годишно момиче, което е влюбено в музиката, обича да пее, обича да е на сцена и обича публиката!

Носителка си на множество награди, но въпреки това много малко от публиката в България знае за теб. Защо реши да се покажеш в „България търси талант“?

А: Когато разбрах, че в България ще се проведе това ТВ състезание, възкликнах: „Това е моето предаване!” Винаги съм харесвала формата и често разглеждам изпълнения от британските и американските издания. Нов и различен е за страната ни, което привлече вниманието ми, защото и аз винаги съм се стремяла да бъда различна и да действам новаторски. От малка се занимавам с пеене и смятам, че сега е най-подходящият момент смело да тръгна напред. Затова отидох на кастинга…

Защо избра да се изявиш с песен на сръбски език?

А: На какъв език е песента, според мен, не бива да има значение. „Молитва” е една красива и завладяваща песен, която покори цяла Европа. Тя завладя и мен! Затова я изпълнявам с много любов и желание.

 

Александра, „България търси талант“

 

Коя награда ти е най-ценна? Защо?

А: През 2007г. станах носител на „Гранд При”- наградата на последното издание на международния фестивал „Милион чудеса”. Защо тази награда ми е по-скъпа от всички останали? Когато бях на 8г., „Милион чудеса” беше първият фестивал, в който участвах. Тогава не взех награда, но пък за сметка на това последното Гранд При беше за мен. 

Да очакваме ли скоро албум, песен, клип или нещо друго от теб?

А: Искрено се надявам и вярвам, че съвсем скоро ще започна да се занимавам професионално с това, което ми доставя най-голямо удоволствие – музиката! Това ми е другата най-голяма мечта, освен „Евровизия”!  Да изпълнявам музика, създадена специално за мен, да заснемам видеоклипове, да издам албум, да участвам в концерти и да карам хората да се чувстват значими – така желая да видя себе си след няколко години.

Майка ти се занимава с културна дейност и най-вероятно те подкрепя. Как се отнася семейството ти към решението да се развиваш на музикалното поприще?

А: Моето семейство е артистично – майка ми е журналист, а баща ми – художник. Брат ми Константин, който е на 13г., също се занимава с пеене като сестра си. Цялото ми семейство винаги ме е подкрепяло и е помагало за моето развитие. Благодарение на тях аз имам амбицията да се стремя към успех и да работя усърдно. Благодаря им за всичко.

Какво ти е мнението за Евровизия? Какво очакваш от Миро? Как ще се представи в Осло?

А: Както всяка година, България има конкуренция в лицето на Русия, Румъния, тази година Азербайджан представят силна песен, Гърция също, и др. Избрахме песента, композирана от самия Миро. „Ангел си ти” е ритмично, мелодично и запомнящо се парче. Това, че е на български език не мога да преценя дали е плюс или минус… Може би и двете. Искрено желая на Миро успех! България го заслужава!

Искаш ли да кажеш нещо, за което не сме се сетили да те попитаме?

А: Много съм щастлива от факта, че уча в Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ”. Оставяме настрана всичките езици, с които се занимаваме там. Мисля, че по-добра среда не бих могла да намеря никъде. Бях решила, че след 8 клас ще кандидатствам в НМУ с поп и джаз пеене. Когато завърших 8 клас в Класическата гимназия, аз твърдо заявих, че на друго място няма да отида! Това е моето училище, това са моите съученици и моите учители! Вече съм 11 клас. Предстои ми кандидатстване догодина. Изборът ми отново е труден – Консерватория или Журналистика… Времето ще покаже…

Човек трябва да вярва в себе си, да преследва мечтите си и да си оставя по една неизпълнена!
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook