Руските рок звезди Машина Времени се приземиха днес на софийска земя за грандиозния си юбилеен концерт, който е утре в зала 1 на НДК.Музикантите и екипът им от 10 души пристигнаха в 11:45 ч. с директен полет от Москва.Машинистите, които отбелязват своите 40-години на сцена с мащабно световно турне, включиха и страната ни с концерт в София на 10 март, по покана на компания DEGRIS.С това, тяхното гостуване у нас ще бъде второ в музикалната им история, след турнето им в далечната 1987 г., и първо, след падането на комунизма.

Рокдинозаврите се появиха малко преди обед на VIP-a на летище София в приповдигнато настроение и небрежен рокаджийски стил, въпреки снежното и мрачно време навън.Звездите веднага попаднаха в обсега на десетките медии, а лидерът на бандата Андрей Макаревич отговори на няколко въпроса на журналистите.

По време на престоя си в столицата музикантите от Машина Времени ще се радват на изискания лукс на хотел „Шератон”.По тяхно желание вече са инсталирани маси за руски билярд, с който звездите ще разпускат в свободното си време и още първата вечер ще опитат от българската традиционна кухня в ресторант “Вратата”.След финала на шоуто им в НДК, домакините от DEGRIS ще организират празнична вечеря в чест на своите звездни гости в изискания руски ресторант “Арбат”.Рокаджиите ще разпуснат след взривяващия лайв, отдавайки се на любими кулинарни изкушения.Част от специалитетите ще бъдат приготвени изцяло от продукти, които ще пристигнат директно от Москва в деня на събитието.Уникалните гозби се приготвят по рецепти от стара готварска книга от времето на Сталин, издание 1954-та..Блюдата на масата на звездите ще включват предястия от руската кухня – аладушки с червен хайвер, осолени и мариновани зеленчуци, популярните руски кисели краставички.Наслада за небцето на рокдинозаврите ще предлага традиционната сельодка и блюдото с различни морски дарове – черен и червен хайвер, които ще се сервират с най-известните руски водки.Като основно блюдо, домакините ще поднесат няколко кулинарни шедьоври, сред които “Ципленок табока” и “Поросенок по царски”.За финал, “машинистите” ще опитат и традиционната руска торта “Наполеон”. Ресторант “Арбат” предлага специални музикални вечери, на които гости от Москва пеят любими руски „евъргрийни“ и танцуват цигански романси.Очаква се и музикантите от Машина Времени да се включат в купона.

Впечатляващото шоу на 10 март ще включва над два часа мегахитове, кавъри и съвсем нови песни от последния албум на групата «Машины не парковать». Машина Времени ще забият на сцената най-емблематичните си парчета, сред които “Поворот”, “За тех кто в море”, “Свеча”, “Марионетки”, “Костер”, “Синяя птица” и др. Очаква се лидерът на бандата Андрей Макаревич да представи някоя от съвместните си композиции с експрезидентът на СССР Михаил Горбачов. Организаторите на концерта са издигнали и гигантска 80 кв.м. видео стена, на която ще се излъчват впечатляващи и спиращи дъха анимации и части от видеоклипове.Избрани фенове ще се срещнат лично с музикантите, осигурявайки си персонални прегръдки, целувки, снимки с бандата и купища уникални подаръци за спомен.
Очаквайте снимки във фен страницата ни във Facebook.