Американският рапър Lil Jon ще пристигне за първи път у нас.

Концертът на хип-хоп звездата ще се състои на 31 март 2010 година в столичната зала „Универсиада“. Причината Lil Jon да включи България в актуалното си европейско турне е съвместен проект с рапъра Мишо Шамара.

Освен Шамара, който вече се подвизава под псевдонима Big Sha, от българска страна в концерта на 31 март участие ще вземат още Хората от Гетото, Бате Сашо и Hood G Fam.

За визитата си у нас, Lil Jon е пожелал печени пилета, спортен автомобил с мощност от поне 400 конски сили, както и игралните конзоли Play Station и Xbox.

Освен като изпълнител, Lil Jon е и един от най-популярните продуценти в хип-хоп бранша отвъд Океана. Участвал е и в десетки филмови продукции, сред които Soul Plane, Boss’n Up, Scary Movie 4, Smoke and Mirrors и др.

Рапърът е известен и със страстта си към диамантите. Притежател е на диамантена чаша с надпис PIMP, както и на най-големия диамантен накит Crunk Aint Dead, с който през 2007 година влиза в книгата на рекордите Гинес.

73-каратовият диамантен аксесоар, който е допълнен с 18-каратово бяло и жълто злато, е оценен на стойност 500 хиляди долара.
Източник: avtora.com