На 23 март в 16:00 часа българско време, в Осло бе изтеглен жребият за определяне реда на изпълнение на участниците в „Евровизия 2010“.

Според регламента, във всеки от двата полуфинала се теглят по две т.нар. „уайлд карти“, които дават възможност на представителите на страните сами да изберат под кой номер ще се състезават. България получи този шанс за втора поредна година.

Мария Илиева, ръководител на българската делегация и директор на „Международно сътрудничество и фестивали“ на БНТ каза, че по желание на българския представител в „Евровизия 2010“ – Миро, той ще участва под номер 13.

„Това е още един знак, още едно потвърждение, подкрепящо увереността ни, че отиваме на ‘Евровизия’ не да се представим достойно, а за да спечелим. В двата месеца, които ни остават трябва всички да мобилизираме цялата си воля и желание за победа, за да стане тя факт“, сподели Миро веднага след изтеглянето на жребия.

„Нека за първи път в своята история ние българите да се обединим за кауза, която е българска и не идва отвън, а от сърцата ни. Уверявам ви, че аз ще дам 100% от себе си, за да можем да си подарим тази победа, от която всички имаме нужда“, каза още певецът.

Миро ще изпълни „Ангел си ти“ по време на втория полуфинал на „Евровизия 2010“, който ще се проведе на 27 май в Осло. В него се състезават общо 17 държави, като само 10 от тях ще се класират за финала на 29 май.
Източник: avtora.com