Какво ново да очакваме от Деси Добрева?

Работя над два нови албума – eдиният е с български песни –народни и авторски, той е записан наполовина. Другият е почти готов, и съдържа руски песни в модерен и доста по-различен аранжимент. Работя с Юлиан Янев вече почти година и съм много доволна от начина, по който се сработихме, а и той е изключително талантлив музикант и композитор. Сега остава да намеря и спонсор за издаването и разпространението на албумите, което в България е изключително трудно.

Какво ти е мнението за Евровизия? Какво очакваш от Миро? Как ли ще се представи в Осло?

Евровизия е най-големия форум за попмузика на нашия континент с 200 милиона публика, с традиции и много родени звезди, например АВВА. В последните години гласуването е опорочено, тъй-като определено е геополитическо. Но самото явяване на конкурса и доброто представяне е огромна реклама на нашата страна. Другото – каквото дойде. На Миро – късмет и успех !

 

Деси Добрева

Как ти се отразява икономическата криза?

Аз започнах втора магистратура в Теоретичния факултет на Музикалната академия, заедно с това водя петъчното предаване “Полет над нощта” в БНТ. Кризата за мене е в това, че поканите за участия намаляват и всички артисти определено страдаме от това, и разбира се, в борбата с намиране на спонсор за албуми. Ние, музикантите, за да «увековечим» това, което е в душата и сърцето ни, в крайна сметка стигаме до звукозаписното студио, но тези записи също изискват средства.

Какво смяташ за филма 2012? Да очакваме ли края на света?

Не, разбира се. Аз съм абсолютно непоправим оптимист и мога да си представя всичко друго, но не и края на света. Пък и няма обективни предпоставки за това. А за филма – не съм го гледала.

Някои български звезди разпространяват «случайно» еротични клипове. Преди няколко дни бе разпространенo клипче на адреналинката Яна. Какво ти е мнението за тази реклама?

Всеки – според акъла си. Но кой ли ще се впечатли вече от такава реклама? Уви, всичко това е “deja vu”, както казват французите.

Какво искаш да кажеш на почитателите си?

Да са живи и здрави, да имат работа и достатъчно финикийски знаци, да са доволни и усмихнати! И да ни гледат – ние всичко, което правим, го правим за тях!