Песента „Ангел си ти“, изпълнена от Миро, ще представя България в международния конкурс „Евровизия 2010“ в Осло през май.

Композицията по музика на Миро, текст на Михаил Михайлов, аранжимент на Гордън Дейвис, Миро и Георги Андреев, бе избрана след проведено свободно зрителско гласуване.

Желаещите да дадат своя вот на финала на „Българската песен в Евровизия 2010“ можеха да го направят по време на цялото телевизионно шоу, излъчвано пряко по БНТ от зала 2 на НДК.

Според регламента на конкурса, зрителите имаха право да изпращат само по 5 sms-a и да правят по 5 обаждания от един телефонен номер. Също толкова бяха и гласовете, които се зачитаха от стационарен телефон. Обаждания през скрит номер не бяха приемани.

Специални гости на финала на „Българската песен в Евровизия 2010“ бяха музикантите от Акага и Deep Zone Project, които представиха микс от популярни парчета, участвали в „Евровизия“ през годините, както и вечни български хитове.

Парчето-победител „Ангел си ти“ ще бъде изпълнено от Миро по време на втория полуфинал на международния конкурс, който ще се състои на 27 май в Ослo – столицата на държавата-победител от „Евровизия 2009“.

Само 10 от всички песни, взели участие в „Евровизия 2010“, ще се класират за финала на музикалната надпревара, който е на 29 май.
Източник: avtora.com