На 16 и 17 февруари, БНТ и Миро организираха кастинг за беквокалисти и танцьори, които да партнират на певеца по време на финала на „Българската песен на Евровизия 2010“.

Кандидатите за беквокалисти представиха две песни по свой избор – на български и английски език, като едната трябваше да бъде изпълнена акапелно, а другата със синбек.

Членове на журито, което преценяваше талантите, бяха Станислава Армутлиева от Вирджиния рекърдс, музикалният директор на БГ Радио Анна-Мария Тонкова, водещият Драгомир Драганов, Любомир Кънчев, който оглавява дирекция „Музика и забава“ в БНТ, Михаил Михайлов и разбира се – Миро.

На финала поп звездата се оказа изключително доволен от прослушването и обяви, че 90 % от всички участници са се представили много добре.

Атрактивно бе и състезанието за танцьори, които трябваше да импровизират под звуците на 5-те продуцирани от БНТ песни и да покажат владеенето на различни танцови техники. Оценяващ на кандидатите бе хореографката Маргарита Будинова.

Финалът на „Българската песен на Евровизия 2010“ ще се състои на 28 февруари и ще се излъчва пряко по БНТ от зала 2 на НДК.

Миро ще представи парчето-победител по време на втория полуфинал в Осло – на 27 май, а самият финал на „Евровизия 2010“ е на 29 май.
Източник: avtora.com