Трима от одобрените участници в кастинга за беквокалисти на Миро за „Евровизия 2010“, който се проведе на 16 февруари, са вече ясни.

Това са Ели Раданова, Вяра Пантелеева и Александър Бойчев. И тримата изпълнители са добре познати на аудиторията покрай изявите си в различни телевизионни формати и групи.

Ели Раданова от Силистра нашумя с участието си в шоуто Music Idol 3 и предизвика сериозен интерес около себе си, след като съблече Соня Васи по време на предварителния кастинг във Варна.

Вяра Пантелеева е израснала в град Гулянци, Плевенско. Тя е един от финалистите в първия и единствен засега сезон на музикалното реалити Star Academy. Понастоящем е вокалистка на бенда на предаването „Нощни птици“ по БНТ.

Александър Бойчев е роден в Добрич. Той част от момчешката банда Групата, която бе основана през 2006 след специален кастинг.

Финалът на „Българската песен на Евровизия 2010“ ще се състои на 28 февруари и ще се излъчва пряко по БНТ от зала 2 на НДК.

Миро ще представи парчето-победител по време на втория полуфинал в Осло – на 27 май, а самият финал на „Евровизия 2010“ е на 29 май.
Източник: avtora.com