За първи път в историята на „Българската песен на Евровизия“, зрителите ще могат да гласуват по време на цялото телевизионно шоу.

Секунди преди Миро да представи първата от общо 5-те песни, водещият Драго Драганов ще удари гонга и телефонните линии ще бъдат отворени. Не е необходимо феновете, на която и да е от композициите, да изчакват нейното изпълнение, за да я подкрепят.

След като прозвучат и 5-те парчета, зрителите ще разполагат с още 15 минути, за да могат всички желаещи да упражнят правото си на глас.

Според регламента на конкурса, може да се изпращат само по 5 sms-a и да се правят по 5 обаждания от един телефонен номер. Също толкова ще бъдат и гласовете, които ще се зачитат от стационарен телефон.

Специални гости на финала на „Българската песен на Евровизия 2010“ ще бъдат музикантите от група Акага и Deep Zone Project.

Концертът ще се състои на 28 февруари и ще се излъчва пряко по БНТ от зала 2 на НДК. Миро ще представи парчето-победител по време на втория полуфинал в Осло – на 27 май, а самият финал на „Евровизия 2010“ е на 29 май.
Източник: avtora.com