След няколкомесечно мълчание Елен Колева проговори за „Монитор“. А поводът е краят на снимките й в новия филм „Аварийно кацане“.Младата актриса обяснява изчезването си от светлините на прожектора с факта, че медиите се интересували от любовния й живот, а не от работата й. През 2007 г. на Годишните награди за българско кино тя бе избрана за най-добра актриса. През 2009-а влизаше в домовете ни като София от сериала „Забранена любов“. Различна – това е думата, която най-добре описва Елен и вероятно това предизвиква коментари около личността й. Родена е на 31 март 1984 г. в Монтана. Баща й, който също е актьор, умира, когато е съвсем малка, и тя израства само с майка си. Преди да издъхне, татко й казал: „Знам, че тя ще стане актриса“.
– Елен, защо се криеш от медиите?
– Просто никой не се интересува от работата ми, а от това кой мъж е до мен. Забъркаха ме в любовна история с Пламен Константинов и други измислици.
Бях много любезна с журналистите, а после ме въвлякоха в интриги, без да ме потърсят за коментар за написаното. В началото бях шокирана как могат да се съчиняват нелепости за един човек. Вече претръпнах. Личният ми живот си е мой и не засяга никого. Затова не исках да давам интервюта.
Мечтаеш ли да снимаш в голям филм?
– Сериалът ми даде опит, но наистина имам желание да участвам в хубав игрален филм. Театърът ми е страст. Имах и едно предложение за кинороля в международна продукция с участието на известни актьори, но отказах да се снимам, защото имах много сексуални сцени и съм категорична, че това не е за мен. Не мога да се продавам. Не е важно да имаш роля на всяка цена.
– Би ли се съблякла за „Плейбой“?
– Не, не виждам какви дивиденти ще получа от това. За мен една жена е по-интересна, когато е облечена.
Източник: vip-bg.info