Младата надежда на италианската модерна музика, Алесия Д’андреа, избра България като страна, в която също иска да се развива. Тя и продуцентите и от музикална компания “Renilin Music Label – Italy”, съвместно с музикална компания “Старс Рекърдс”, представят първият сингъл и видеоклип на Алесия Д’андреа предназначен специално за България.

Песента се казва “8 o’Clock” и е написана от самата Алесия. Същата песен е и последния неин сингъл в родната и страна Италия. Продуцентите от “Renilin Music Label – Italy” въвличат в избора си за нов сингъл на Алесия 250 радиостанции. Единодушният избор на всички е песента “8 o’Clock”. По този начин тя се сдобива и с видеоклип.

Видеоклипът е режисиран от Torcida Film, колектив от режисьори, писатели и дизайнери от цял свят, които работят за известни италиански и чужди артисти. Те са познати със своята оригиналност и винаги нови идеи, които създават уникални по себе си образи. Във видеото към “8 o’Clock” сенките на една стая, светлините на един прекрасен Рим в 8 часа вечерта, описват много добре вдъхновяващата атмосфера и духа на песента.

Alessia Dandrea

“8 o’Clock” е вторият видеоклип от едноименния албум “Alessia D’Andrea”, който излезе на 9 март и е записан в Италия, Германия, Гърция, Канада и Обединеното Кралство посредством екип от професионалисти на най- високо ниво, които от пръв поглед се влюбиха в песента и подкрепиха проекта, като например: David Arch (Paul Mc Cartney, Robbie Williams, Joni Mitchell) от Англия, Steafan Hannigan (Loreena McKennith, Bjork, Depeche Mode) от Канада, Stephan Zeh (Lionel Richie, Phil Collins) и Florian Opahle (Jethro Tull, Greg Lake) от Германия. Съвсем скоро предстои издаването на албума и в България от музикална компания “Старс Рекърдс”. Продуцентите на Алесия работят и по интересен проект, представляващ колаборация между нея и една от най – големите звезди на българската поп музика. Въпросният проект се очертава като вторият сингъл на Алесия Д’андреа в България.