Те със сигурност бяха добри приятели, но това е на път да се промени, след като Христо Стоичков и Слави Трифонов се скараха заради яхтата на Тодор Живков – „Балкан“.

Последният собственик на плавателното съоръжениe чрез приятели решил да се отърве от луксозното возило, за което само преди две години е броил 700 000 лв. на явен търг на Министерството на администрацията. Научил за желанието на своя авер, Трифонов веднага позвънил с оферта от 500 000 лв.

След телефонния разговор обаче останал като попарен, тъй като научил че приятелят му Христо Стоичков го е изпреварил с ден и дори е заявил желанието си да капарира сделката. Бесен на ситуацията „шоумен номер 1” побързал да се свърже с Камата, но въпреки усилията му „Балкан” да стане негова останало неизпълнено.

Моторната яхта „Балкан“ е произведена в Cantieri di Piza S.P.A. през 1981 г. в Пиза, Италия, под наблюдението на Lloyd’s Register of Shipping, пише vip-bg.info.

Яхтата е произведена от висококачествена дървесина и пластмаси. Металните части по корпуса, свързващите елементи и другите метални конструкции са изработени от метали, които не корозират и практически са дълготрайни в морска среда.

Въпреки здравината на корпуса запознати са сигурни, че ако Христо Стоичков купи яхтата за по- малко от година ще изглежда като продадена лодка в неговите ръце. Хора от Созопол още помнят един от неуспешните опити на Стоичков да влезе в пристанището. Отдалече се чувала яхтата му, пълна с мадами, танцуващи на последните чалга хитове. Зяпачи от пристанището видели, че с огромна сила се носи плавателния съд към намиращи се наблизо скали, но били убедени, че дори и в последния момент капитанът ще завие и ще поеме в правилната посока..уви, не станало така. Яхтата с огромна сила се ударила в стената пред тях. След удара от вътре се показали Христо Стоичков и няколко подпийнали девойки, който започнали да се смеят на създалата се ситуация. Камата с огромно чувство на непукизъм се прибрал в каютата си, където очевидно купонът продължил с пълна пара.
Източник: paparak.bg